Doorgeven • Hebzucht

Je gaat ‘De schat van kapitein Hebzucht’ doorgeven, super! Hoe leuk is het als je er nu ook nog je eigen cadeau in kunt stoppen? Hoe je dat doet lees je hier.

Deze kist is volledig gemaakt voor hergebruik en zijn alleen de onderdelen waarvoor dat echt nodig is verlijmd. Je kunt de kist dus gemakkelijk uit elkaar halen. Zo kun je alle panelen bijbestellen en vervangen als er een paneel of onderdeel per ongeluk is stukgegaan.

Voor het plaatsen van een eigen cadeautje is het echter niet vereist de kist helemaal uit elkaar te halen. Je hoeft alleen de dubbele bodem op te tillen! Je moet uiteraard wel eerst het slot open weten te krijgen. Wil je de Kraeck toch liever direct doorgeven? Kijk dan eerst bij Hints hoe je het slot open krijgt.
Klik op de foto’s voor een uitgebreidere uitleg.

Dubbele Bodem

Plaats je eigen schat

Laat bodem zakken

Als je al deze stappen succesvol hebt gevolgd zit je eigen cadeau verstopt in de kist. Tijd om iemand anders de kans te geven deze schat te Kraecken.

De dubbele bodem

Als het goed is heb je natuurlijk zelf de kist gekraeckt en weet je inmiddels de code. Deze stap is dus gemakkelijk, want de kist is open. Als je de munt er uit haalt kun je met kleine vingers of een hulpmiddel, zoals de achterkant van een vork, de dubbele bodem optillen. Let er op dat je het geheel niet te ver naar boven trekt, dit heeft tot gevolg dat je de binnenkist met iets meer moeite weer in elkaar moet zetten.
Plaats je eigen schat

Nu de dubbele bodem omhoog is kun je je eigen schat plaatsen. De schat kan maximaal 14*13,5*8,5 cm (L*B*H) groot zijn.
Dubbele bodem laten zakken

De schat is geplaatst, de bodem kan weer zakken. Als alle onderdelen die nodig zijn voor het oplossen van de puzzel (de dominosteentjes, etc.) nog onder in de Kraeck zitten kan het wat lastig zijn om de bodem volledig te laten zakken. Het helpt dus als je deze er even uit haalt. Zorg dat de bodem zo ver in de kist zit dat de cirkels op het voorpaneel weer netjes uitgelijnd zijn. 
Sluit vervolgens de klep, doe het slot er op en je schat is verstopt.